Wil je weten waar mijn eerste Youtube video over ging? Met naaldvlies eenvoudig en snel stof maken.

Wil je weten waar mijn eerste Youtube video over ging?

Wil je weten waar mijn eerste Youtube video over ging?

Met naaldvlies kan je heel eenvoudig en relatief snel een stof maken, die je kan verwerken tot bijvoorbeeld een naadloos kledingstuk. Naaldvlies is echt een supermooi materiaal.  

Mijn allereerste instructie video (ruim 8 jaar geleden) ging over het vilten met naaldvlies. Ik maakte deze video voor de studenten waar ik toen les aan gaf op het MBO. De studenten waren jongeren tussen de 16 en 20 jaar. Ik leerde ze hoe ze eenvoudig vilt konden maken, zodat zij dat weer konden gebruiken tijdens hun werk in de activiteitenbegeleiding, binnen het jeugd- en jongerenwerk. 

 

Heb je nog nooit van naaldvlies gehoord?

Ik zal je even uitleggen wat naaldvlies eigenlijk is.  

Naaldvlies, ook wel wol vlies of voorvilt genoemd, is een dun lapje merino wol wat machinaal voorbewerkt is. Het is een halfproduct, het is niet gevilt, maar ligt mooi dun klaar om te vervilten. Hier kun je een dun toplaagje in kleur of motief opleggen en dan direct aan de slag om het te vervilten.   

Doordat de basis van je werk dan al uit 1 stuk bestaat, kan je heel simpel tot een kwalitatief goede stof komen met minder inspanning dan dat je met losse wolvezels werkt. Ook wanneer je iets wil maken van grotere lappen vilt is naaldvlies een hele fijne basis. Je kunt die stoffen ook direct verwerken tot een kledingstuk. Bijvoorbeeld een mouwloos jasje of een wikkelrok. Maar ook op de naaimachine zijn deze viltstoffen eenvoudig te verwerken tot kleding. Succes verzekerd! 

 

Naaldvlies onlineviltschool bodyflower viltwinkel

Naaldvlies is ook zeer geschikt voor decoratieve vormen (rondjes, strepen enz.), die je kunt gebruiken op je viltwerk. Waar losse merinowol plukken nog wel eens hun eigen gang gaan tijdens het vilten, kun je het met naaldvlies iets beter ‘in vorm’ houden.  

Naaldvlies is zeer fijn qua structuur, fijn om op de huid te dragen en in heel veel kleuren te koop 

 

Wil je meer weten over naaldvlies?

Bekijk de mijn eerste video over het werken met naaldvlies op You-tube. Deze instructie video maakte ik voor studenten in het MBO onderwijs, die opgeleid worden voor het doen van activiteiten met ouderen, kinderen en mensen met een beperking. Ik leg in deze video uit hoe je heel eenvoudig vilt kunt maken met behulp van naaldvlies. In de afgelopen 9 jaar is gebleken dat deze video voor veel mensen handig en bruikbaar is om het vilten te leren. Dit was tevens mijn eerste instructie video, wat een mooie basis heeft gelegd voor de OnlineViltSchool.

Voor mijn klanten van de webwinkel (www.bodyflower.nl/viltwinkel) knip ik de naaldvlies altijd zorgvuldig af. Als mensen meerdere meters bestellen krijgen ze dat natuurlijk mooi aan 1 stuk geleverd.

Ingeborg met Naaldvlies onlineviltschool

Bovenste afbeelding: Werkstuk opgebouwd uit delen naaldvlies 

Over de schrijver
Oprichter van de Onlineviltschool en Onlineviltvrienden. Viltkunstenaar en Beeldend viltdocent sinds 1995. Ze geeft Online en Offline lessen in het maken van origineel en eigen viltwerk van hoge kwaliteit.
Reactie plaatsen