Onlineviltschool

Expositie 2022


Ria Sandbrink

Ik ben Ria Sandbrink, 67 jaar. Ik heb nu 4 jaar geleden het vilten ontdekt. Ik ben verslingerd geraakt aan het werken met ruwe wol rechtstreeks uit de vacht, liefst uit Nederland, maar ik werk ook graag met merinowol en andere wolsoorten, wat ruwere wol. Ik experimenteer veel en graag. Ik maak 2 d en 3 d werk, objecten en gebruiksartikelen. Wol is het materiaal waar ik mij in kan uitdrukken. De magie van het transformatieproces van zacht aaibaar materiaal naar gevilte wol die vormvast is en desnoods zelfstandig kan staan is voor mij een wonder.

Werkstuk 1: Klaar om op te stijgen

Over bergen en diepe ravijnen glijdt zij, gedragen door de wind.

Afmeting

80x50x80 cm

Materialen

Dit werkstuk is gemaakt van wol direct uit de vacht. Uit de vachten van Blauwe Texelaar, Drents heideschaap en van onbekend gemengd ras.

Te koop?

Nee

Werkstuk 2: Dromen

Dit object roept herinneringen op aan dromen, bomen, aan sprookjes, en fantasie├źn. Het is gemaakt uit vele lagen wol die met elkaar zijn gaan spelen en daardoor een rijke kleur geven. De ene zijde heeft een warme kleur, de andere zijde een koudere kleur. Het object is rekbaar door de gebruikte technieken.

Afmeting

60x40x1 cm

Materialen

Wol uit Nederland van onbekende schapenras. Ruwere wol. Uit de erfenis van iemand die de wol uit een van de wolfabrieken uit Tilburg heeft meegekregen na sluiting. Deze wol heb ik zelf geverfd. De wol is in verschillende lagen gelegd. Waarschijnlijk door de hoge micronwaarde komen de onderlagen mooi door de bovenlagen, die hierdoor een prachtige gemêleerde kleur krijgt.

Te koop?

Nee

Extra Werkstuk 3: de Ezel van oma ia

Traject 3 vormvilten holle vorm rond mal