Onlineviltschool

Expositie 2022


Janine Roos

Afgelopen herfst ben ik begonnen met de masterclass Ecoprinten, en van daar uit doorgegaan met vilten. Hoewel ik eigenlijk niks heb met handwerken vind ik het vreselijk leuk om te doen. Het verbaasd me elke keer weer hoe je van een paar plukken wol een uniek object kunt maken, en hoe snel en gemakkelijk het aan te leren is. -Janine Roos-

Werkstuk 1: Gangsters Paradise

Tijdens het vilten van deze hoed met bloemetjes bleef dit liedje maar door mijn hoofd spoken. Eigenlijk zou het een roze/grijs gemêleerde bolhoed worden, maar mijn berekening klopte niet. Het leek meer een dwergenhoed voor de dwergen van sneeuwwitje, niet helemaal wat ik in gedachten had. Met wat kneden, duwen en friemelen ontstond er een soort cowboyhoed. Met de bloemetjes eromheen en bovenop een flowboyhoed. Het koord om de hoed heb ik gesponnen als art yarn, hier zijn de bloemen aan vast gemaakt.

Afmeting

32x15x29

Materiaal

Merino lontwol voor de hoed, voor de bloemen merino lontwol en zijdevezels, voor het koord merino kaardvlies en zijdevezels

Te koop?

Nee

Werkstuk 2: Notitieboekomslag

Alle ideeën, dromen en wensen goed beschermd

Afmeting

26x19x3

Materiaal

Merino lontwol, naaldvlies (binnenzijde)

Te koop?

Nee