Onlineviltschool

Expositie 2022


Annemieke van der Velde

Mijn naam is Annemieke van der Velde Ruim een jaar ben ik in de ban van vilten, het is een bron die nooit opdroogt. Steeds weer vind ik nieuwe ideeën en inspiratie om te ontdekken en uit te proberen... van het combineren van kleurrijke wol met fijne zijde en vezels, tot aan het scoren van pasgeschoren wol bij de schapenboer om te kaarden, plantaardig te verven en te verwerken. Daarnaast ben ik in dezelfde periode begonnen met ecoprinten, dat hier goed bij aansluit. In de natuur vind ik voornamelijk mijn inspiratie. Naast het vilten ben ik amateurfotograaf en hoedenontwerpster. De planten om te verven probeer ik zoveel mogelijk zelf te kweken in mijn moestuin of tijdens wandel- en fietstochten te zoeken.

Werkstuk 1: Vergankelijkheid

Zoals alles weer ontspruit in de lente, zo vergaan planten en hun blad na een bloeiend leven. In de volgende herfst groeien op deze plantenresten de schimmels en paddestoelen.Voor mij staan dezen symbool voor vergankelijkheid, opruiming en een nieuw begin. Weer op weg naar de lente, waar de cirkel opnieuw begint... Ze staan voor een periode van rouw, bezinning, verwerking en hoop. Teer en van een sprookjesachtige schoonheid.

Afmeting

40x40x40

Materiaal

Het werk is gemaakt van naaldvlies en merinowol techniek natvilt; "schubben vilten"

Te koop?

Ja, € 85,-