Online cursus aanbod vilten

Vip Lidmaatschap

 

Sluit je aan bij de leukste OnlineViltvrienden omgeving  van Nederland en België 

Ben je gegrepen door het viltvirus?

 • Je wilt alles weten over vilten en steeds meer kennis vergaren. Het viltvirus heeft je gegrepen en je wilt meer...
 • Je staat met je viltwerk op een kunstmarkt, maar je verkoopt niets. Daar word je onzeker en ongelukkig van. Waar ligt het aan....???
 • Je bent al jaren aan het vilten en de inspiratie laat je in de steek. Wat kun je nu weer eens gaan maken en hoe pak je dat aan. Alleen thuis kom je er niet aan toe.
 • Je hebt (lichamelijke) beperkingen, maar dat betekent voor jou niet dat je stil wilt zitten. Je wilt je blijven ontwikkelen en je bent op zoek naar mogelijkheden.
 • Je hebt allerlei technische vragen maar online zie je door de bomen het bos niet meer. B.v. de vraag: "Hoe krijg ik het vuil goed uit de vacht?", "Welke vacht is geschikt voor viltwerk?" of "Hoe zorg ik ervoor dat mijn viltwerk mooi blijft?".
 • Je hebt grootse plannen om een jas te maken, maar op de een of andere manier lukt het je net niet om die laatste stap te zetten en het echt te gaan doen.

Help!

ingeborg

Maar....


Stel je nou eens voor dat:

 • Er een plek is waar je antwoord kunt krijgen op al je vragen over vilten.

 • Je deze uitleg kunt bekijken in duidelijke video-instructielessen

 • Je de viltcursus van je dromen kunt starten op het moment dat het jou uitkomt. Ook in je zomerhuis in Frankrijk of op zondagmiddag, terwijl je partner de krant leest. Of tijdens het oppassen als je kleinzoon zijn middagdutje doet.

 • Je zelf kunt kiezen welke vilttechniek je wilt leren en dat in een tempo dat bij jou past.

 • Je werk WEL wordt verkocht, je complimenten krijgt over de kwaliteit van je werk en men je vraagt om nog meer sjaals te maken of een jasje op maat voor die speciale vriendin.

 • Je altijd contact kunt zoeken met mede viltmakers, die net zo enthousiast zijn als jij. Die soms net zo worstelen als jij, die je aanmoedigen en stimuleren om verder te gaan.

 • Je meer tijd kunt maken voor jezelf, voor het spelen, creëren en ontspannen.


       Die plek is er nu!

  Word lid van de Onlineviltschool   


Inhoud VIP lidmaatschap:

  26 cursussen met elk 6 lessen!!!

Alle technieken komen aan bod!!!    

3 trajecten om aan mee te doen!!!

Elke 3 weken LIVE lessen met Q&A om al je vragen te stellen.

Of kies je eigen route...

Je eigen tempo en je eigen inhoud.

***************

Overzichtelijke Online leeromgeving.

Community met gelijkgestemde viltliefhebbers
Traject 1: Leer de fijne kneepjes van het vilt maken!

Toeliching traject 1

In dit traject o.a.:


Basistechniek,

bloemen vilten,

sieraden vilten

Reliëf vilten

Projecten groot en klein

Vilterijen

Vilten vanuit de vacht

Onlineviltschool traject 2Traject 2: Kleding en stoffen vilten

Slow fashion, Soepel zacht duurzaam en eigen!

Toeliching traject 2

In dit traject o.a.


Sjaal vilten

stoffen vilten

mouwloos jasje

rok vilten

Jasje vitlen

vervolg sjaalvilten

Jurk/ tuniek vilten

Jas vilten

Onlineviltschool traject 3Traject 3: Vormvilten, hoeden, sloffen, tassen, etc.

Toeliching traject 3

In dit traject o.a.


Hoeden en petten vilten

Dubbele muts

Verschillende soorten Sloffen vilten

Tassen ontwerpen

Tassen vilten

Bollen vilten

Objecten vilten

Extra Bonus: Materiaalkennis

Alle materialen duidelijk uitgelegd als een bron van informatie en inspiratie

>>> Bekijk de video.

Extra Bonus: Beeldendevorming

Om de creativiteit in jezelf weer aan te wakkeren en om nieuwe ideeën op te doen.

<<< Bekijk de video.

De voordelen van een VIP Lidmaatschap op een rijtje:

450+ videolessen met duidelijke uitleg verdeeld over verschillende cursussen

Lessen zijn overzichtelijk gerangschikt in een cursusomgeving, waarbinnen je ook je vragen kunt stellen en contact kunt leggen met medeviltsters. Je kunt foto's van je werk delen en vindt hier alle lessen om direct mee aan de slag te gaan. De inhoud van de VIP-opleiding is verdeeld in 3 trajecten*  zodat je met begeleiding elke 6 weken met een nieuwe cursus kunt meedoen.

Stap voor stap kun je zo  je kennis vergroten. Willekeurig door het programma gaan in je eigen tempo mag natuurlijk ook. * toelichting op de trajecten zie hierboven. Na aanmelding geef je je voorkeur aan en krijg je de info over dat traject

Duidelijke uitleg door ervaren viltdocenten

Zelf geeft ik (Ingeborg) al ruim 25 jaar viltlessen. Ik ben opgeleid als beeldend docent Textiele werkvormen. Na ruim 20 jaar lesgeven en onderwijsontwikkelaar op het MBO ben ik als zelfstandig ondernemer gestart met deze onlineviltschool. Maar ook de gastdocenten zijn zeer ervaren in hun technieken omdat ze dagelijks met wol en viltmaken bezig zijn.

Duidelijke uitleg over de benodigde materialen en 5% korting op de webwinkel

We bieden alle benodigde materialen aan via onze webwinkel zodat we zeker weten dat je de beschikking hebt over de juiste kwaliteit en materialen. Onze materialen zijn mulsing vrij (diervriendelijk) en zoveel mogelijk van biologische oorsprong. Wij werken samen met speciaal onderwijs voor onze inpakwerkzaamheden en houden zoveel mogelijk rekening met het milieu. Daarnaast ben je vrij om je eigen materialen te gebruiken of een andere leverancier te kiezen. Vrijheid, blijheid.

Techniek en Beeldende ontwikkeling gaan hand in hand.

Ik vind kwaliteit van viltwerk erg belangrijk. Dit benadruk ik ook in mijn lessen. Ver genoeg doorvilten, de juiste materialen voor je project kiezen, maar ook de juiste krimp berekenen. Daarnaast staat originaliteit en eigenheid voor mij ook hoog in het vaandel. 1 op 1 iets namaken is wat mij betreft niet een optie waar je gelukkig van wordt. Met de juiste tips en handvatten laat ik je zien dat jij ook origineel werk kunt maken.

Ervaring van een deelnemer

Helma Nielen over de OnlineViltSchool

Veel gestelde vragen (klik op de vraag voor het antwoord):


OnlineViltVrienden

Ik ben digitaal niet zo handig. Is een online cursus dan wel geschikt voor mij?

Als je de voordelen ziet van deze onlinecursus en je staat open voor het leren van nieuwe dingen, als je niet opgeeft bij de eerste hobbel die je tegenkomt, dan is deze cursus zeker geschikt voor jou. Er zijn duidelijke instructievideo’s over hoe het programma werkt, hoe je moet inloggen etc. Loop je toch ergens tegen aan dan kun je mailen of bellen en dan helpen Percy of Ingeborg je met geduld en plezier weer op weg. De ervaring leert dat (bijna)iedereen het binnen een paar weken volledig onder de knie heeft. Wat een super overwinning op jezelf is en zelfs handig in andere situaties.

Ik vind het nogal wat om me op mijn leeftijd (60+) aan te melden voor een opleiding, ik twijfel of ik er wel genoeg mee zal doen.

Er zitten meerder aspecten in deze vraag,

Wanneer ben je (te) oud om ergens mee te starten? (dat is een vraag die je zelf zult moeten beantwoorden) Ik kan alleen zeggen, dat de gemiddelde cursist 61 jaar is en dat ik veel cursisten van rond de 70, met veel plezier zie leren en groeien in hun persoonlijke ontwikkeling en dat het hen veel oplevert.

Opleiding: Het is inderdaad ontwikkeld als een 3 jarig traject, dat betekend dat er zoveel inhoud in zit, dat je er 3 jaar lang a 2 dagdelen per week mee bezig kunt. Maar met deze abonnementsvorm meld je je aan voor 12 maanden en kun je daarna per maand of per jaar opzeggen. Dus je kunt zo lang of zo kort deelnemen als het je uitkomt. Let op als je start met een kortingsprijs vervalt je recht op die kortingsprijs wel als je je abonnement stop zet.

Of ik er wel genoeg mee zal doen… Deze vraag moet je van tevoren voor jezelf beantwoorden. Beter is het dan om de vraag om te draaien. Wat zou ik er mee willen doen en waarom wil ik dat? Als je intentie is om meer met vilten bezig te zijn, meer te leren, jezelf te ontwikkelen en goed voor jezelf te zorgen door meer tijd voor jezelf te maken, dan is de volgende stap om het te gaan doen. Maak de keuze voor jezelf, plan de tijd in, overleg met je omgeving, organiseer je leven zo dat het ook gaat gebeuren.

Ik heb niet zoveel te besteden maar wil wel graag leren vilten.

Dan is een optie om per maand te betalen ideaal voor je. Nu kun je voor een klein bedrag per maand het vilten leren en in contact komen met vele andere viltliefhebbers.

Kan ik de lessen bewaren, zodat ik ze nog eens terug kan kijken. Ik zou ze graag opslaan op mijn computer of telefoon?

Dit is een vraag die we vaak krijgen en ik snap de vraag en de behoefte. We willen graag bewaren en opslaan, voor als we nog eens in nood zijn of voor allerlei situatie’s, stel dat…. (hoe vaak bekijk je de boeken in de kast die je uitgelezen hebt? Hoe vaak doe je een cursus in een atelier voor de 2e keer?) Het antwoord: de cursus bestaat uit 450 video’s. Als je het zou willen, kun je die niet zomaar opslaan op een mobiel of computer . Het neemt veel geheugen in beslag. Daarnaast is het voor ons moeilijk te controleren, waar alle materiaal blijft en wat er mee gebeurt, als het op honderden computers staat. Andere reden is ook dat het materiaal alleen waardevol is als je er actief mee aan de slag gaat.

Passieve kennis, daar heb je eigenlijk niet zoveel aan. Je zult merken op moment dat je de lessen actief gaat toepassen, maak je het je eigen. Als je het binnen korte tijd nog een paar keer herhaalt, ga je de techniek beheersen en is het net als met lopen en fietsen. Je zult het niet zomaar kwijt raken.

Vergelijk het met een abonnement bij de bibliotheek, na lezen breng je de boeken terug. En hoeveel cursusleiders heb jij in je kast staan? Die kun je ook niet meenemen.

Voordeel van deze Onlinecursus is dat je tijdens de abonnements-periode, wel kunt herhalen en terugkijken, zo vaak je wilt. Tip: Noteer de “voor jou” belangrijkste tips in een aanteken boek. Maak evt. af en toe een foto van het beeld met je mobiele telefoon voor eigen gebruik.

Krijg je een boek of een map bij de cursus waar alles in staat?

Dit is een Online cursus. De video lessen, en af en toe een stukje tekst in de lessen, vervangen boeken of readers. Dit is een moderne manier van onderwijs, maar eigenlijk ook een hele oude, (Meester en Gezel in een werkplaats of atelier). Ik ben ervan overtuigt dat video lessen veel meer duidelijk kunnen maken dan geschreven tekst, vandaar dat ik heb gekozen voor dit concept.

Tip: Bij je bestelling in de webwinkel kun je wel de basisboekjes, vilten en sjaalvilten gratis aanvragen. Ook patronen zitten als bijlage bij de les en kunnen uitgeprint worden

Moet ik huiswerk maken of inleveren of me verplicht aan de planning houden?

Niets moet, alles mag…

Je mag je werkstukken in “je gallerij” plaatsen en je kunt dan om feedback vragen. Je kunt de planning per week volgen, zoals ik voorstel, zodat je alle onderdelen op een “logische” volgorde leert. Maar… je mag ook zelf kris kras door de lessen gaan, als je geen zin hebt om iets te delen? is dat ook prima.

Weet dat ik altijd bereid ben om mee te kijken en ook je medecursisten geven je graag opbouwende feedback of applaus

Is het verplicht om de materialen via de webwinkel te bestellen?

Je bent vrij om je materialen je bestellen of kopen waar je wilt (ik houd zelf niet van dit soort verplichtingen). Ik zie het als een service, dat we je de materialen kunnen leveren die aansluiten bij de lessen. We doen dit graag en met liefde. De producten is onze webwinkel www.bodyflower.nl/viltwinkel zijn van hoge kwaliteit. Voor het grootste deel van biologische oorsprong en met respect voor mens en dier.

(We bieden een werkervaringsplek voor mensen in het speciaal onderwijs, zij helpen ons met het verpakken van de wol)

Ik heb lichamelijke beperkingen. Is het dan wel mogelijk om te vilten, is deze opleiding dan geschikt voor me?

Ieder mens is anders en elke situatie is anders. Jij bent uiteindelijk de persoon die de keuze moet maken en de beslissing moet nemen, maar ik denk graag met je mee. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt, met behulp van “mechanische” hulpmiddelen, kun je het vilten een stuk lichter en makkelijker maken. Doordat het digitale lessen zijn die je thuis kunt volgen kun je goed rekening houden met je energie balans. (het aspect reizen en interactie met anderen vallen weg)

Onder de cursisten zijn mensen met de volgende beperkingen:

Ernstige gehoor problemen (beelden spreken vaak voor zich en ik articuleer duidelijk, hoorde ik terug)
Ernstige problemen met zicht (omdat ik veel vertel, wordt het heel beeldend en het is op groot beeld te bekijken)
MS, ME, reuma, Artrose, hartklachten en parkinson. Ze kijken heel veel lessen en gaan praktisch aan de slag op de goede momenten, soms maar een half uur of een uur per dag.
Hersenletsel (de video’s geven houvast en kunnen prima als extra ondersteuning bieden als je het even niet meer weet) voor deze persoon bied ik het programma gedoceerd, in overleg, aan zodat ze overzicht blijft houden op het geheel.

Ik heb al veel ervaring (5 jaar) ik denk dat ik bijna alles al weet.

Je hebt vast al veel kennis en ervaring opgedaan. wat ik terug hoor van ervaren cursisten dat ze door deel te nemen hun kennis aanscherpen, de puntjes op de i zetten en dat ze uit mijn uitleg en verhalen toch veel handige tips halen. En boven al stimuleert het ze heel erg om weer lekker aan de slag te gaan. Het laat oude kennis weer actief worden.

Betaal ik een bedrag per cursus die ik volg of per Traject? Ik begrijp het nog niet helemaal ik zie zoveel...

De OnlineViltSchool werkt met een lidmaatschap (VIP) Daar door heb je vanaf het begin toegang tot alle inhoud van het VIP pakket. (dit zijn 450 video lessen, eigenlijk alle cursussen uit Traject 1,2 en 3) Om het wat overzichtelijk te maken werken we met 3 trajecten. Elk traject in opgedeeld in 6 periodes van 6 weken. Per periode staat er 1 cursus per blok centraal. Dit heeft het voordeel dat zowel jij als Ingeborg meer gefocust zijn op die cursus op dat moment. Ook de LIVE les gaat op dat moment over die cursus.

Ik bepaal graag zelf mijn tempo en ook wil ik graag zelf bepalenwat ik wanneer wil leren, kan dat ook?

Jazeker! We bieden de trajecten aan als extra service. Vanaf het moment van aanmelding ben je vrij om elke cursus binnen het pakket te bekijken en te volgen. De lessen zijn zo gemaakt dat je er geheel zelfstandig mee aan de slag kunt gaan. De video lessen zijn heel duidelijk en volledig.

Wat Online ViltVrienden zeggen:

"Ik vind het een handige manier om te leren."

Marian

"Ik geniet enorm van de lessen, besteed er veel tijd aan en zou er elke dag mee bezig willen zijn. De filmpjes zijn heel duidelijk, net als de opdrachten. Het voldoet zeker aan mijn verwachtingen!"
Jolanda
"Ja, heel goed. Veel goede voorbeelden, inspirerende ideeën en tips en adviezen."
Corine

Wil jij alles ontdekken over het vilt maken? 

word lid van de OnlineViltSchool!

Hoe gaat het in zijn werk?

Na aanmelding krijg je direct toegang tot de online omgeving. Je krijgt een email met de inlogcode en je wachtwoord. Je krijgt ook extra uitleg via de mail.


Daarna krijg je de vraag of je deel wilt nemen aan 1 van de 3 trajecten. Zo ja dan krijg je wekelijks een email met alle info voor de lessen van die week. Zodat je altijd de juiste info bij de hand hebt.


Wil je liever zelf je programma samenstellen? Dat kan natuurlijk ook. Vanaf het begin van je lidmaatschap heb je toegang tot alle cursussen en alle lessen.


De lessen bestaan uit duidelijke video's en beschrijving en een lijstje met benodigdheden. Je kiest zelf waar je de materialen aanschaft. Als je gebruik wilt maken van de Bodyflower.nl/viltwinkel krijg je daar als lid 5% korting op.


De cussussen zijn zo opgebouw dat alle technieken van het viltmaken aan bod komen.

Je wordt zo gestimuleerd om steeds nieuwe technieken en materialen uit te proberen.


Als je ergens tegenaan loopt kun je de vragen stellen in de online omgeving of tijdens één  van de live lessen.


Om je te stimuleren origineel en eigen viltwerk te leren maken zijn inspiratie lessen ook onderdeel van dit lidmaatschap. Zo ontdek je steeds meer mogelijkheden voor het maken van originele ontwerpen.Informatie en inschrijving

Startdatum: Je kunt direct starten na aanmelding. En houd toegang tot alle lessen zolang je lid bent.
OnlineLive lessen: 1x per 3 weken op de dinsdagavond Er komt een opname, deze wordt in de onlineomgeving geplaatst

Community: Je krijgt toegang tot de besloten online groep. Waar je foto's van je werk kunt delen en alle vragen kunt stellen. 

Inschrijving: Door op 1 van de buttons te klikken op deze pagina schrijf je je in als lid. Je betaald per maand en geeft een machtiging af (minimale deelname is 3 maanden) Daarna is je lidmaatschap maandelijks opzegbaar. 

Helpdesk: voor vragen over inlog of andere technische zaken zijn we via mail en telefoon bereikbaar.

€ 87,00-
€ 67,00 p.m

Inhoud VIP Lidmaatschap


 • Toegang tot 26 cursussen (per cursus 6 lessen)
 • Lid van de Onlinviltvrienden community
 • 1x per blok een live les
 • 5% korting in de webwinkel
 • Meedoen met exposities
 • € 100,00 korting op masters
 • Incl: cursus “vilten uit de vacht” wolkol
 • Incl: cursus “sjaalvilten”

Wat Deelnemers vertellen over de OnlineViltSchool en over Ingeborg...

Of Kies voor "Opstart" vilten!