De volgende groep start waarschijnlijk begin oktober 2023

Bekijk snel de video met extra uitleg hieronder

Traject: eigen collectie ontwerpen en presenteren

"Ik ben je gids in het proces van idee naar spetterende presentatie en expositie" (Ingeborg)

Waarom een eigen collectie...

Wil jij een eigen collectie lanceren?


Droom je er ook van dat....

 • Je potentiële klanten niet kunnen wachten om jouw collectie te bewonderen en van je te kopen?
 • Modeontwerpers en Galeriehouders staan in de rij om met jou in contact te komen.
 • Ben je heel benieuwd hoe het werkt?
 • Kun je niet wachten om te starten?


Ik ga je begeleiden bij het ontwerpen en maken van jouw eigen collectie. We nemen daar 4 maanden de tijd voor.


Wat bedoel ik met het ontwerpen van een eigen collectie?

 • Jij gaat jezelf op de kaart zetten met een collectie die door jou ontworpen en gemaakt is.
 • Het materiaal wat je gebruikt is wol en zijde, voornamelijk met de natvilttechniek.
 • Het kan een collectie van 8 wandpanelen zijn of het kan een collectie van 4 tassen en 4 jassen zijn. 
 • Het kan een collectie van 20 sieraden zijn of een collectie met 6 bijzondere objecten zijn.
 • Of toch iets heeeeel anders.
 • De collectie heeft een duidelijk eigen thema, kleurpallet en uitstraling.
 • Het kan zowel kunst als toegepast werk zijn. 

Er is dus heel veel mogelijk.... Jij bent de baas, ik ben je gids.nullJij kunt hieraan meedoen:

 • Als je de vilttechniek goed beheerst (hoeveel jaar ervaring je hebt is minder belangrijk. Als je snel dingen oppakt en leert ben je welkom)
 • Als je graag origineel en eigen werk wilt maken en dit aan de buitenwereld wilt laten zien
 • Als je bereid bent om je open te stellen voor een heldere stap voor stap werkwijze om aan je eigen collectie te werken
 • Als je gemiddeld minimaal 1 dag per week beschikbaar bent om hier aan te werken (kan ook per maand 4 tot 8 dagen, bijvoorbeeld in de weekenden)
 • Als je bereid bent om te investeren in jezelf, qua tijd en geld en begeleidingstraject, inclusief promotie en presentatie mogelijkheden
 • Als je een doorzetter bent of deze doorzetters skill wilt ontwikkelen door je te verbinden aan dit traject.
 • Als je bereid bent je ervaringen te delen (over je proces) en ook bereid bent als een teamspeler anderen aan te moedigen om er samen een succes van te maken. We zorgen dat alle kikkers in de mand blijven :)
 • Als je ambitieus bent (hoe spannend je het ook vind). Als je de vlinders in je buik voelt en weet dat je tot meer in staat bent dan je tot nu toe hebt laten zien naar buiten toe.


 • Als je ONTDEKT wilt worden!
 • Als jij eind augustus wilt stralen tijdens de presentatie van jouw eigen collectie.

Wat houdt het precies in?

Ik ga je begeleiden bij het ontwerpen en maken van jouw eigen collectie.

We nemen daar 4 maanden de tijd voor.

Opstarten

Het ontwerpproces gaan we starten met een spetterend 2 daags online training. Je gaat in de 2 dagen direct actief aan de slag en alle knopen doorhakken waar je misschien zelf al jaren over aan het twijfelen bent. Ik ga je daarin coachen en aanmoedigen. Na die 2 dagen is je basisplan klaar en kun je aan de slag gaan met het uitwerken van je eigen collectie. (vrijdag 10 en zaterdag 11 maart online)

Creëren en ontwikkelen

Daarna volgen 4 maanden van maken, creëren en verder ontwikkelen van je plannen, techniek en het maken van je producten of kunstwerken. Dit doe je zelfstandig thuis, indien nodig kies je er zelf voor om extra lessen te volgen of onderzoek te doen. (eind van traject eind juni, nog tot eind augustus om af te ronden)

Coaching

We hebben maandelijks een groeps-coach-call, waarin je je voortgang bespreekt en ik je verder aanmoedig en motiveer om het ook echt tot een goed eind te brengen.

Portfolio

Er is een onlinegroep, waarin je een portfolio aanmaakt en je eigen voortgang deelt. Als je wilt kun je feedback vragen aan de andere groepsleden. Het aanmoedigen en stimuleren is het belangrijkste doel van de groep.

Ontmoeting

Halverwege hebben we een ontmoetingsmiddag, waarbij we op bezoek gaan bij een galerie en nog een paar andere interessante inspiratie adressen. De Galeriehoudster vertelt over het presenteren in een galerie en alles wat daar bij komt kijken. (De datum hiervoor staat voorlopig op 10 mei van 10.30 tot 16.30 in Deventer)

Expert

Er zijn 2 speciale online masterclasses van experts, waar jij als (beginnend) kunstenaar, ontwerper heel veel aan gaat hebben. (hiervan komt ook de opname beschikbaar om terug te kijken)

Eindexpositie

We organiseren samen de eindexpositie, met een catalogus en de nodige PR om het een groot succes te laten worden. (data: 26 en 27 augustus) De basiskosten hiervoor zitten in dit pakket, willen we meer of groter dan kunnen er in overleg met de groep kosten bij komen.

Extra's

Je krijg toegang tot de speciale onlinecursus voor extra lessen en inspiratie om te werken aan jouw collectie. Een online houvast. Ook krijg je toegang tot de online community van de Onlineviltschool (er zitten geen VILT lessen of ECOprintlessen in dit pakket. mocht je die nodig hebben tijden dit traject en je bent geen VIP of masterlid dan kun je dit  als extra onderdeel bij boeken.)

PR en Marketing is onderdeel van dit traject

Jij leert zelf over het verzorgen van de PR en Marketing. De mogelijkheden zijn eindeloos denk aan sociale media, persberichten, flyers en een catalogus. Het zijn allemaal opties... In overleg maken we afspraken over de keuzes die we maken en wat ieders aandeel hierin zal zijn. Doordat we dit als groep doen hebben we samen een erom netwerk waar we gebruik van kunnen maken.

We maken er een feestje van!!!

Er komt een officiële opening en we zorgen samen voor zoveel mogelijk publiciteit voor jullie mooie werk. Jij zet jouw collectie in de markt. Samen laten we zien wat er allemaal mogelijk is met deze fantastische techniek.

Vervolg stappen bespreken

Na deze fantastische lancering van jouw collectie zijn er veel verschillende vervolg mogelijkheden. 

Er zal een masterclass zijn, na de expositie om na te praten en de vervolg mogelijkheden te bespreken. Hoe zorg je dat dit een spetterend vervolg krijg? (Ik denk graag met je mee)

"mag ik jou gids zijn?" >>>Ingeborgnull

Mijn naam is Ingeborg:

Bevlogen en deskundig viltdocent, enthousiaste coach, inspirator en designer.

Ik neem mensen graag mee in mijn enthousiasme over de boeiende techniek van het vilt maken. Ik loop over van inspiratie en kennis en die deel ik graag met jou.

Ik help viltmakers om zich verder te ontwikkelen en hun creativiteit te gebruiken om eigen en origineel viltwerk te maken van hoge kwaliteit.

Het is mijn missie: om veel meer viltmakers door te laten breken als vilt kunstenaar of ontwerper 

Jij kunt de wereld een stukje mooier maken

Ik vertel je niet wat je moet doen. Ik wijs je de weg en help je jouw bestemming te bereiken.

Mag ik je gids zijn?