arrow_drop_up arrow_drop_down

Onlineviltvriend premium

Start vandaag nog.


Binnen 60 seconden toegang!

Nu tijdelijk met Lifetime Korting (zolang je lid blijft is dit je prijs)

Premium per maand

€ 37,00

€ 27,00
  • Toegang tot de Vilt Community  
  • +30 viltlessen over basistechnieken vilten
  • Gratis 1x per maand een live les met feedback en de mogelijkheid om vragen te stellen
  • 5% korting op materialen in de webwinkel
  • Korting op masterclasses 

Premium per jaar

€ 370,00
€ 270,00
 • Toegang tot de Vilt Community
 • +30 viltlessen over basistechnieken vilten
 • Gratis 1x per maand een live les met feedback en de mogelijkheid om vragen te stellen
 • 5% korting op materialen in de webwinkel
 • Korting op masterclasses 

Wat levert een Premium lidmaatschap je op?

 • Je gaat je technische viltkennis enorm uitbreiden. Ook als je al jaren vilt, zal je door de lessen je technieken verbeteren en verfijnen. 

 • Je krijgt structuur en regelmaat in je viltactiviteiten. Doordat je een opleiding volgt, ga je het zelf serieus nemen, maar je omgeving neemt jou ook serieuzer in je vilthobby of je viltondernemerschap.

 • Door te investeren in tijd en materialen ga je mooi werk maken, wat je nog meer zal stimuleren om er mee door te gaan.     

 • Je zult ervaren dat regelmatig vilten je voldoening en ontspanning geeft waardoor je stressvolle situaties even kunt loslaten of vergeten. Doordat je positief bezig bent, iets nieuws leert en mooie dingen maakt, draagt dit bij aan je gevoel van welbevinden. Hierdoor kun je weer beter klaarstaan voor je omgeving. Jouw positieve flow zal ook een positief effect hebben op je omgeving.   

 • Je krijgt meer zelfvertrouwen in je viltwerk en in jezelf, doordat je aangemoedigd wordt en gelijkgestemden om je heen hebt. Indien gewenst kunt je feedback op je werk krijgen en extra hulp.   

 • Je kunt je werk verkopen doordat je kwalitatief goed vilt maakt en doordat het eigen en origineel is, waardoor je een goed verhaal hebt voor je verkoop. Met dit geld kun je weer nieuwe materialen kopen, waardoor je hobby weinig meer gaat kosten. Als je het goed aanpakt kan het je zelfs een leuke (bij)verdienste opleveren.    

 • Je legt nieuwe contacten, voelt je verbonden met andere viltsters van de OnlineViltSchool, maar ook daarbuiten, omdat dat je als zelfverzekerde viltster naar buiten treed.   


Maar jij moet de eerste stap zetten! 

Investeer in je zelf, 

in je welzijn 

en in je toekomst!


Reacties van Onlineviltvrienden:

These slides will be slide-able on the live version of your page!

Ik vind de lessen heel prettig en duidelijk. Vooral ook dat je ze een paar keer kunt bekijken (eigenlijk dus (bijna) een jaar), maakt dat je je de stof goed eigen kunt maken. Ik kijk elke keer weer uit naar nieuwe dingen.

Wil de Waard
Ms. Nameless
Add Your Stars

Heel fijn en heel volledig. Ik wordt er echt blij van en enorm leergierig als ik zie wat er allemaal mogelijk is. Het is nog completer dan dat ik had verwacht!

Willemijn

Ms. Nameless
Add Your Stars
Fantastisch!! Heb al heel veel bijgeleerd.. de uitleg is duidelijk en de video's zijn ook heel handig..

Ina 

Ms. Nameless
Add Your Stars
Ik word gedwongen om met andere materialen te werken.  Les C1 (mijn inspiratie) heeft mij veel gebracht.
Heleen Fransen
Ms. Nameless
Add Your Stars

Nu tijdelijk met Lifetime Korting


(Zolang je lid blijft is dit je prijs per maand of per jaar)

Premium per maand

€ 37,00

€ 27,00
  • Toegang tot de Vilt Community  
  • +30 viltlessen over basistechnieken vilten
  • Gratis 1x per maand een live les met feedback en de mogelijkheid om vragen te stellen
  • 5% korting op materialen in de webwinkel
  • Korting op masterclasses 

Premium per jaar

€ 370,00
€ 270,00
 • Toegang tot de Vilt Community
 • +30 viltlessen over basistechnieken vilten
 • Gratis 1x per maand een live les met feedback en de mogelijkheid om vragen te stellen
 • 5% korting op materialen in de webwinkel
 • Korting op masterclasses 

Veel gestelde vragen


(klik op de vraag om het antwoord te lezen)

OnlineViltVrienden

Ik ben digitaal niet zo handig. Is een online cursus dan wel geschikt voor mij?

Als je de voordelen ziet van deze onlinecursus en je staat open voor het leren van nieuwe dingen, als je niet opgeeft bij de eerste hobbel die je tegenkomt, dan is deze cursus zeker geschikt voor jou. Er zijn duidelijke instructievideo’s over hoe het programma werkt, hoe je moet inloggen etc. Loop je toch ergens tegen aan dan kun je mailen of bellen en dan helpen Percy of Ingeborg je met geduld en plezier weer op weg. De ervaring leert dat (bijna)iedereen het binnen een paar weken volledig onder de knie heeft. Wat een super overwinning op jezelf is en zelfs handig in andere situaties.

Ik vind het nogal wat om me op mijn leeftijd (60+) aan te melden voor een opleiding, ik twijfel of ik er wel genoeg mee zal doen.

Er zitten meerder aspecten in deze vraag,

Wanneer ben je (te) oud om ergens mee te starten? (dat is een vraag die je zelf zult moeten beantwoorden) Ik kan alleen zeggen, dat de gemiddelde cursist 61 jaar is en dat ik veel cursisten van rond de 70, met veel plezier zie leren en groeien in hun persoonlijke ontwikkeling en dat het hen veel oplevert.

Opleiding: Het is inderdaad ontwikkeld als een 3 jarig traject, dat betekend dat er zoveel inhoud in zit, dat je er 3 jaar lang a 2 dagdelen per week mee bezig kunt. Maar met deze nieuwe abonnementsvorm kun je per maand of per jaar opzeggen. Dus je kunt zo lang of zo kort deelnemen als het je uitkomt. Let op als je start met een kortingsprijs vervalt je recht op die kortingsprijs wel als je je abonnement stop zet.

Of ik er wel genoeg mee zal doen… Deze vraag moet je van tevoren voor jezelf beantwoorden. Beter is het dan om de vraag om te draaien. Wat zou ik er mee willen doen en waarom wil ik dat? Als je intentie is om meer met vilten bezig te zijn, meer te leren, jezelf te ontwikkelen en goed voor jezelf te zorgen door meer tijd voor jezelf te maken, dan is de volgende stap om het te gaan doen. Maak de keuze voor jezelf, plan de tijd in, overleg met je omgeving, organiseer je leven zo dat het ook gaat gebeuren.

Ik heb niet zoveel te besteden maar wil wel graag leren vilten.

Dan is een optie om per maand te betalen ideaal voor je. Nu kun je voor een klein bedrag per maand het vilten leren en in contact komen met vele andere viltliefhebbers.

Kan ik de lessen bewaren, zodat ik ze nog eens terug kan kijken. Ik zou ze graag opslaan op mijn computer of telefoon?

Dit is een vraag die we vaak krijgen en ik snap de vraag en de behoefte. We willen graag bewaren en opslaan, voor als we nog eens in nood zijn of voor allerlei situatie’s, stel dat…. (hoe vaak bekijk je de boeken in de kast die je uitgelezen hebt? Hoe vaak doe je een cursus in een atelier voor de 2e keer?) Het antwoord: de cursus bestaat uit 450 video’s. Als je het zou willen, kun je die niet zomaar opslaan op een mobiel of computer . Het neemt veel geheugen in beslag. Daarnaast is het voor ons moeilijk te controleren, waar alle materiaal blijft en wat er mee gebeurt, als het op honderden computers staat. Andere reden is ook dat het materiaal alleen waardevol is als je er actief mee aan de slag gaat.

Passieve kennis, daar heb je eigenlijk niet zoveel aan. Je zult merken op moment dat je de lessen actief gaat toepassen, maak je het je eigen. Als je het binnen korte tijd nog een paar keer herhaalt, ga je de techniek beheersen en is het net als met lopen en fietsen. Je zult het niet zomaar kwijt raken.

Vergelijk het met een abonnement bij de bibliotheek, na lezen breng je de boeken terug. En hoeveel cursusleiders heb jij in je kast staan? Die kun je ook niet meenemen.

Voordeel van deze Onlinecursus is dat je tijdens de abonnements-periode, wel kunt herhalen en terugkijken, zo vaak je wilt. Tip: Noteer de “voor jou” belangrijkste tips in een aanteken boek. Maak evt. af en toe een foto van het beeld met je mobiele telefoon voor eigen gebruik.

Krijg je een boek of een map bij de cursus waar alles in staat?

Dit is een Online cursus. De video lessen, en af en toe een stukje tekst in de lessen, vervangen boeken of readers. Dit is een moderne manier van onderwijs, maar eigenlijk ook een hele oude, (Meester en Gezel in een werkplaats of atelier). Ik ben ervan overtuigt dat video lessen veel meer duidelijk kunnen maken dan geschreven tekst, vandaar dat ik heb gekozen voor dit concept.

Tip: Bij je bestelling in de webwinkel kun je wel de basisboekjes, vilten en sjaalvilten gratis aanvragen. Ook patronen zitten als bijlage bij de les en kunnen uitgeprint worden

Moet ik huiswerk maken of inleveren of me verplicht aan de planning houden?

Niets moet, alles mag…

Je mag je werkstukken in “je gallerij” plaatsen en je kunt dan om feedback vragen. Je kunt de planning per week volgen, zoals ik voorstel, zodat je alle onderdelen op een “logische” volgorde leert. Maar… je mag ook zelf kris kras door de lessen gaan, als je geen zin hebt om iets te delen? is dat ook prima.

Weet dat ik altijd bereid ben om mee te kijken en ook je medecursisten geven je graag opbouwende feedback of applaus

Is het verplicht om de materialen via de webwinkel te bestellen?

Je bent vrij om je materialen je bestellen of kopen waar je wilt (ik houd zelf niet van dit soort verplichtingen). Ik zie het als een service, dat we je de materialen kunnen leveren die aansluiten bij de lessen. We doen dit graag en met liefde. De producten is onze webwinkel www.bodyflower.nl/viltwinkel zijn van hoge kwaliteit. Voor het grootste deel van biologische oorsprong en met respect voor mens en dier.

(We bieden een werkervaringsplek voor mensen in het speciaal onderwijs, zij helpen ons met het verpakken van de wol)

Ik heb lichamelijke beperkingen. Is het dan wel mogelijk om te vilten, is deze opleiding dan geschikt voor me?

Ieder mens is anders en elke situatie is anders. Jij bent uiteindelijk de persoon die de keuze moet maken en de beslissing moet nemen, maar ik denk graag met je mee. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt, met behulp van “mechanische” hulpmiddelen, kun je het vilten een stuk lichter en makkelijker maken. Doordat het digitale lessen zijn die je thuis kunt volgen kun je goed rekening houden met je energie balans. (het aspect reizen en interactie met anderen vallen weg)

Onder de cursisten zijn mensen met de volgende beperkingen:

Ernstige gehoor problemen (beelden spreken vaak voor zich en ik articuleer duidelijk, hoorde ik terug)
Ernstige problemen met zicht (omdat ik veel vertel, wordt het heel beeldend en het is op groot beeld te bekijken)
MS, ME, reuma, Artrose, hartklachten en parkinson. Ze kijken heel veel lessen en gaan praktisch aan de slag op de goede momenten, soms maar een half uur of een uur per dag.
Hersenletsel (de video’s geven houvast en kunnen prima als extra ondersteuning bieden als je het even niet meer weet) voor deze persoon bied ik het programma gedoceerd, in overleg, aan zodat ze overzicht blijft houden op het geheel.

Ik heb al veel ervaring (5 jaar) ik denk dat ik bijna alles al weet.

Je hebt vast al veel kennis en ervaring opgedaan. wat ik terug hoor van ervaren cursisten dat ze door deel te nemen hun kennis aanscherpen, de puntjes op de i zetten en dat ze uit mijn uitleg en verhalen toch veel handige tips halen. En boven al stimuleert het ze heel erg om weer lekker aan de slag te gaan. Het laat oude kennis weer actief worden.

Betaal ik een bedrag per cursus die ik volg of per Traject? Ik begrijp het nog niet helemaal ik zie zoveel...

De OnlineViltSchool werkt met een lidmaatschap (VIP) Daar door heb je vanaf het begin toegang tot alle inhoud van het VIP pakket Op dit moment voor een vast bedrag van € 67,00 per maand. (dit zijn 450 video lessen, eigenlijk alle cursussen uit Traject 1,2 en 3) Om het wat overzichtelijk te maken werken we met 3 trajecten. Elk traject in opgedeeld in 6 periodes van 6 weken. Per periode staat er 1 cursus per blok centraal. Dit heeft het voordeel dat zowel jij als Ingeborg meer gefocust zijn op die cursus op dat moment. Ook de LIVE les gaat op dat moment over die cursus.

Ik bepaal graag zelf mijn tempo en ook wil ik graag zelf bepalenwat ik wanneer wil leren, kan dat ook?

Jazeker! We bieden de trajecten aan als extra service. Vanaf het moment van aanmelding ben je vrij om elke cursus binnen het pakket te bekijken en te volgen. De lessen zijn zo gemaakt dat je er geheel zelfstandig mee aan de slag kunt gaan. De video lessen zijn heel duidelijk en volledig.

Wil je toch liever een VIP lidmaatschap?

dan heb je direct toegang tot 450+ videolessen