Onlineviltschool

Mieke van den Akker

Mieke van den Akker

Mijn naam is Mieke van den Akker. Ik heb het vilten pas sinds kort ontdekt en vind het erg leuk en ontspannend. Ik ben wel al mijn hele leven bezig met creatieve dingen, waarbij ik vooral veel schilder en muziek maak.

Transformatie. Ik moest daarbij denken aan het leven. Je wordt geboren, groeit op, komt tot volle bloei en uiteindelijk zul je sterven. Dat heb ik uitgebeeld in de fasen van een bloem. 1. de bloem in de knop; het begin van het leven 2. de bloem die opengaat; je groeit op en ontdekt wie je bent 3. de bloem in volle bloei; je bent voluit aan het leven 4. de bloem verwelkt; je wordt ouder, minder energiek en zult uiteindelijk sterven Achter de bloemen staan oude symbolen, die ook de geboorte, de jeugd, het volle leven en de cirkel van het leven verbeelden. Ik heb tere ronde bolletjes erbij gevilt die de kwetsbaarheid van het leven verbeelden. en ik heb overal glaskralen op geborduurd, die staan voor water. Water als teken van leven.


Transformatie.

Ik moest daarbij denken aan het leven. Je wordt geboren, groeit op, komt tot volle bloei en uiteindelijk zul je sterven. Dat heb ik uitgebeeld in de fasen van een bloem.

1. de bloem in de knop; het begin van het leven

2. de bloem die opengaat; je groeit op en ontdekt wie je bent

3. de bloem in volle bloei; je bent voluit aan het leven

4. de bloem verwelkt; je wordt ouder, minder energiek en zult uiteindelijk sterven


Achter de bloemen staan oude symbolen, die ook de geboorte, de jeugd, het volle leven en de cirkel van het leven verbeelden.

Ik heb tere ronde bolletjes erbij gevilt die de kwetsbaarheid van het leven verbeelden. en ik heb overal glaskralen op geborduurd, die staan voor water. Water als teken van leven.


Werkstukken niet te koop


1e werkstuk

Geboorte, als een bloem in de knop kun je nog alles worden. Het leven ligt voor je. Een prachtige hoopvolle fase, waarin alles nog mogelijk is. Wie ga je worden, wat ga je betekenen, wat heeft het leven voor jou in petto?

Wol, glaskralen


2e werkstuk

Jeugd, je komt tot bloei. Je wordt een mens met een eigen karakter, met eigen wensen, dromen en idealen. Je mag proberen wat bij je past en met vallen en opstaan kom je steeds verder.

Wol, glaskralen


3e werkstuk

In volle bloei. Je staat midden in het leven. Je hebt geleerd van je geschiedenis en met die kennis en ervaring ben je in staat om te kiezen wat belangrijk voor je is. Je mag voluit leven en stralen.

Wol, glaskralen


4e werkstuk

Voltooid leven. Je hebt je leven geleefd. Je hebt gelukkige en verdrietige tijden meegemaakt, maar hopelijk kijk je tevreden terug en ben je bereid om afscheid te nemen. Wat jij gezaaid hebt zal doorleven. De cirkel is rond.

Wol, glaskralen