Onlineviltschool

Margreet de Vries

Margreet de Vries

Mijn naam is Margreet de Vries (1954). Naast mijn Keramische werk ben ik  in 2011 met Vilten begonnen. Het zachte wollige en kleurige vilt gebruikte ik in contrast met glad wit porselein. Later zijn de zelfstandige Vilt-panelen ontstaan. Een bijkomstige en prettige ervaring vind ik dat je bij t' vilten direct met kleur werkt. Dit in tegenstelling tot het werken met klei en glazuur: keramiek moet altijd eerst de oven in om zijn uiteindelijke kleur te krijgen.

www.margreetdevrieskeramiek.nl

www.kunstinzicht.nl>margreetdevries


Mijn werk bestaat uit 4 delen, met elkaar vormen ze "Het Naderen van de Avond".

Soms komt de inspiratie gewoon naar je toe: zittend voor het raam en kijkend naar de ondergaande zon, met een boek van Paustovski op mijn schoot. Zojuist had ik een passage gelezen waarin de schrijver prachtig verwoordt hoe de dag overgaat in de avond. De donkere wolken die ik zag leken wel van wol te zijn! Deze transformatie van de dag naar de avond heb ik weergegeven in mijn Viltwerk.

"Het Naderen van de avond."


Prijs voor het totaal € 420,00


Materiaal: Wit en donkergrijs Kaardvlies als ondergrond. Hierop is met Merinowol en de wat grovere wol van het Bergschaap voor de donkerste wolken, de voorstelling gevilt. Als laatste is hier en daar een beetje zijde gebruikt, o.a. in de het oranje van de lucht.