Onlineviltschool

Jellie van Houten

Jellie van Houten

Ik ben Jellie van Houten, 58 jaar. Een aantal jaren geleden ben ik gaan vilten in het begin vooral sjaals maar nu ook bollen. Ik ben begonnen met vilten omdat ik naast mijn hobby fotografie, vooral kijken ook iets wou doen met mijn handen. Dat is vilten geworden heerlijk kliederen kneden en gooien.Ik vind het leuk om dingen te proberen daarom kwam deze uitdaging op en het goede moment.

Wetter weagen.

Dat is de titel van mijn werkstuk. Vertaald water golven. Als geboren en getogen Fries ben ik dol op water. Sinds een aantal jaren woon ik aan het water en trek er met de kano regelmatig op uit. Ik vind het dan zo bijzonder dat het water er nooit hetzelfde uitziet.Ik heb veel foto's gemaakt van de wetter weagen maar nu was daar de uitdaging om het water/golven te transformeren in vilt. Dat was een uitdaging maar het is gelukt. Met pongezijde, vezels en lintwol heb ik geprobeerd de transformatie van water te laten zien Van kabbelend naar kleine golfjes naar ritmische grote golven tot woeste golven met witte koppen.


Het werk is in zijn geheel te koop samen voor €160,00