Onlineviltschool

Ingrid Huybrechts

Ingrid Huybrechts

Ik ben Ingrid Huybechts 49 jaar als floriste heb ik  workshops gegeven in het bloemschikken na een tijdje zocht ik een nieuwe creatieve uitdaging. Toevallig kwam  ik de onlinelessen tegen van Ingeborg waar ik me sinds vorige jaar in verdiept heb. Ik voel me het meest aangetrokken door de veelzijdigheid en mogelijkheden van het vilten, de kleurencombinatie en de aparte structuur van de wol. Ik heb altijd al een passie  gehad voor de natuur en het spirituele eromheen. Dit laat ik tot uiting komen in mijn werken.

Het heelal en zijn planeten heeft me altijd al weten te boeien vanuit het mystieke en het mysterieuze dat er rond hangt. Als kind keek ik samen naar de sterrenhemel met mijn tante die de verschillende sterrenbeelden kon aanwijzen en wist te benoemen. Vandaar mijn eerste kunstviltwerk ' de geboorte van planeten'    dit ter nagedachtenis aan haar.


Werkstukken zijn te koop €40,00 per stuk


1e werkstuk

In het begin was er nog niets... Beschrijving : het heelal zonder planeten

Voor het eerste werkstuk heb ik roest  - kleurig  naaldvlies gebruikt en gevilt. De achterkant is afgewerkt met  een lapje  stof.

2e werkstuk

De planeet in wording . Omschrijving: In de kolkende spiralen van stof en gas zien we een opvallende knik. Dit is de plek waar zich waarschijnlijk een nieuwe planeet zal vormen.


Als basis heb ik een lap  roest - kleurig  naaldvlies gebruikt, de cirkels die aangebracht zijn bestaan uit Merino  lontwol extra fijn . Hier en daar heb ik ook stukje synthetische vezel gebruikt om de dynamiek van het kunstwerk te accentueren. Door felle kleuren  te gebruiken in mijn werk kan ik een bepaalde sfeer creëren . De achterkant is afwerkt met een lapje stof.


3e werkstuk

De verdere ontwikkeling van de planeet. Omschrijving : planeten ontstaan uit platte - draaiende stof -  en gasschijven rondom jonge sterren. In zo'n  schijf begint materie aan elkaar te plakken.


Als basis heb ik een lap  roest - kleurig naaldvlies gebruikt. De cirkels eromheen zijn opgebouwd uit Merino lontwol extra fijn . Om de dynamiek van het werk te versterken heb ik synthetische vezel gebruikt. Synthetische vezel  heeft de eigenschap om niet helemaal mee te vervilten, vandaar het effect. De achterkant heb ik afgewerkt met een lapje stof.


4e werkstuk

De geboorte van de planeet. Omschrijving: Naarmate de klont groeit zal hij steeds meer materie opvangen die verder bijdraagt aan de groei van de planeet.

Dit paneel is opgebouwd uit 2 lagen naaldvlies. Voor de onderste lap heb ik roest kleurig naaldvlies gebruikt - de bovenste laag bestaat kaardvlies naturel. Deze 2 lappen heb ik eerst aan elkaar gevilt. Vervolgens heb ik de planeten gevormd door knikkers te gebruiken ( Shibori vilten, afbinden) . Door gebruik van lontwol en synthetische vezel geef ik het  werk een bepaalde dynamiek. De planeten heb ik ook opgevuld met vulsel zodat ze intact blijven.